Den země v pátek 22. dubna

11.04.2016 11:42

Mezinárodní Den země připadá na pátek 22. dubna a nejen pro děti jsme připravili v městském parku v Kyjově bohatý program. Hlavním tématem bude problematika palmového oleje, jehož produkce raketově roste a v tropických oblastech vede k ničení původních ekosystémů a zabíjí velké množství živočichů.

Na několika stanovištích Vám nabídneme rozličné aktivity. Během celého dopoledne budeme průběžně hrát maňáskové divadlo O palmovém oleji. Děti si budou moci namalovat orangutana, slona, tygra či jiné zvíře z tropů v kreslícím koutku. Bude připravena také dílnička zdravých sladkostí - zde budou děti moci samy z našich surovin (ořechy, mák, povidla, křížaly apod.) vyrobit sladkou tyčinku či kuličku a poznají tak, že lze mlsat zdravě a bez palmového oleje, který je dnes přidáván bezmála do všech cukrovinek.

Třešničkou na dortu bude představení autorského muzikálu "Chlupáči" z dílny českobudějovického ochotnického spolku Kašpárkův hrobeček. Představení proběhnou dvě, a to v 10:30 a 11:30. Veškerý program bude probíhat v městském parku v Kyjově v okolí dětského hřiště.

Vstup je zdarma, akce proběhne jen za příznivého počasí, a to v době od 9:30 do 13:00. Velké díky patří spolupracujícím skautům z organizace Junák - český skaut, středisko Kyjov, Místní akční skupině Kyjovské Slovácko v pohybu a mnoha dobrovolníkům nejen z řad členů ČSOP Kyjov. Záštitu převzala Komise životního prostředí města Kyjova. 

Dotazy na organizaci nebo nabídky ke spolupráci můžete směrovat na tel: 776 355 952 či email: zuzana.veverkova@seznam.cz.